Potřebujete poradit při výběru vhodného produktu?
Kontaktujte nás na telefonním čísle
+421 948 243 347
nebo na
pharma@pharmamkl.sk

Které vitamíny pomáhají zvládnout jarní alergii u dětí?

22.04.2024

Jaro je většinou plné síly, naděje, krásně kvetoucích květin a zeleně. Zároveň je však obdobím alergií. I u dětí se probouzí alergie na trávy, pyly a další látky. Jaké jsou příznaky alergie u dětí a jak posilnit jejich imunitu v jarní sezóně?

Mnoho alergií se projevuje celoročně, ale jarní sezóna dává zabrat především dětem alergickým na trávy a pyly. Alergie jako takové vyléčit (zatím) neumíme, ale umíme zmírňovat příznaky alergie a její průběh.  

Uvolněné dýchacích cest a úlevu od dalších projevů jako jsou pálení či svědění, přinášejí léky (antihistaminika, kortikosteroidy), které však mají mnoho vedlejších účinků. Proto je rozumné spolu s nimi podávat dětem i vhodné vitamínové preparáty na podporu imunity a zmírňování vedlejších účinků léčby alergie.

Jak alergie vzniká

Alergie u dětí může být zděděná nebo získaná. Pokud alespoň jeden z rodičů trpí na alergii (je jedno, či je to alergie na trávu, alergie na léky, alergie na bodnutí včelou, prach, zvířecí srst...), je vysoká šance, že dítě tyto predispozice zdědí.

Samozřejmě alergie, tedy přehnaná reakce organismu, kdy se vehementně brání vůči nějaké látce, se nemusí automaticky projevit. Zároveň se u dítěte může vyvinout přecitlivělost na jinou látku.

Tato látka většinou není pro organismu nebezpečná, navzdory tomu ji jako takovou imunitní systém dítěte vyhodnotí. Logicky se začne vůči ní bránit a produkovat protilátky. Konkrétně histamin.

Ten je zodpovědný za příznaky alergie, které můžou být od mírných až po závažné.

Pokud za nepříjemné, ale mírné příznaky alergie považujeme otok, začervenání, rýmu, slzení a svědění, anafylaxe, tedy otok dýchacích cest, které znemožňují dýchání, je závažný příznak alergické reakce a tehdy je třeba neodkladně přivolat rychlou zdravotní pomoc.

Jak pomáhá vitamín C dětem s alergií

Vitamín C je u dětí vítanou alternativou k antihistaminové léčbě nebo její náhradou či doplňkem, pokud léky na alergii způsobují únavu nebo jiné obtíže.

Dalo by se říct, že jde o přírodní antihistaminikum. Pomáhá hlavně v době jarní alergické sezóny a při alergiích, které se sezónně projevují podrážděnými horními dýchacími cestami. Zároveň vitamín C pro děti chrání plíce a snižuje riziko vzniku astmatu.

Vitamín D a alergie

Je dokázáno, že výskyt alergie jakéhokoliv druhu úzce souvisí i s vitamínem D. Alergici mívají většinou nízkou hladinu tohoto „slunečního“ vitamínu, a proto je rozumné doplňovat ho formou doplňků stravy.

Vitamín D si totiž tělo kromě několika slunečných týdnů v roce nedokáže vyprodukovat, ale potřebuje ho celoročně.

Zvláště děti trpící alergií, které mají často sníženou imunitu. Dostatečné množství vitamínu D u dětí je kromě imunity důležité i na růst buněk, kostí a zubů.

Doplňky stravy vhodné pro děti

Je pochopitelné, že rodiče chtějí pro svoje děti a jejich zdraví jen to nejlepší a nejsou velmi nadšení, když jejich potomkové musí užívat léky na alergii (nebo jakékoliv léky) a zároveň „umělé“ vitamíny.

Toto dilema pomáhají řešit fytoterapeutické preparáty. Jde o doplňky stravy, které jsou vyrobené výhradně z přírodních a živých základů – z výtažků různých částí rostlin, ovoce či jiných plodin.

„Celoročně je na podporu imunity, zvláště u dětí s alergií, vhodný přírodní sirup IMMUNO BIMBI. Obsahuje vitamín C pro děti ve formě výtažku z plodu šípku, dále výtažek ze sibiřského ženšenu, který má významné imunostimulační účinky, a výtažky z dalších rostlin, díky čemuž sirup obsahuje vitamíny skupiny B i vitamín D,“ vysvětlila Katarína Demetriou z farmakologické laboratoře Pharma MKL.

Sirup IMMUNO BIMBI se dá užívat preventivně i sezónně při alergických obtížích. Dětem chutná, protože základ tvoří jablečná šťáva, a doopravdy pomáhá zmírňovat nepříjemné příznaky alergie u dětí i vedlejší účinky léků na alergii.

Posledné články

Připravte svoji pleť na slunečné dny. Dokonalá péče o pleť v tomto období znamená nevynechávat sérum, krém s SPF a dopřát tělu tekutý kolagen.
Pátá nemoc nejdříve vypadá jako chřipka nebo vážnější nachlazení. Následná vyrážka však všechno změní. Léčba páté nemoci u dětí je symptomatická. Jediný způsob, jak se dá této nemoci předcházet, je posilování imunity a důkladná hygiena rukou.
Jaro je většinou plné síly, naděje, krásně kvetoucích květin a zeleně. Zároveň je však obdobím alergií. I u dětí se probouzí alergie na trávy, pyly a další látky. Jaké jsou příznaky alergie u dětí a jak posilnit jejich imunitu v jarní sezóně?
Imunita dětí musí ujít dlouhou cestu, aby byla plně funkční. Vrozená imunita do jisté míry dítě ochraňuje, ale každá nemoc imunitu dočasně oslabí. Proto je důležité vědět, jak slabou imunitu dětí vhodným způsobem podporovat.  
1 2 3 10
© Pharma MKL 2019
facebook-squarebarsyoutube-squareinstagramshopping-basketcross-circle