Potřebujete poradit při výběru vhodného produktu?
Kontaktujte nás na telefonním čísle
+421 948 243 347
nebo na
pharma@pharmamkl.sk

Zdravá pleť jako novoroční předsevzetí

31.01.2024

Dali jste si novoroční předsevzetí, že se budete lépe starat o svoji pleť? Gratulujeme! Nyní je třeba toto pěkné předsevzetí ještě dodržet...

Určitě v tom pomůže, pokud budete vědět, jak se o pleť starat, dopřejete jí všechny živiny a vitamíny, které potřebuje. Pak relativně rychle uvidíte výsledky péče o pleť, a to zase pomůže dodržet předsevzetí starat se o pleť co nejlépe.

Dokonalá pleť je zdravá pleť

Každému z nás příroda nadělila nějaký typ pleti s jejími specifikami. Na její stav, má samozřejmě vliv i náš životní styl a životní prostředí. Pleť nemusí být dokonalá, mohou na ní být pihy, rozšířené póry nebo pigmentové flíčky. Pokud je zdravá bude však působit vždy pěkně.  

Toho se dá dosáhnout používáním kvalitní kosmetiky a dodržováním správného postupu při její aplikaci.

„Správně zvolená kosmetika je dobrým krokem v péči opleť, základem však stále zůstává důkladné vyčištění pleti ajejí hydratace krémy a séry s kyselinou hyaluronovou, kolagenem, peptidy, vitamíny a antioxidanty,“ řekla Katarína Demetriou z kosmeticko-farmaceutické společnosti Pharma MKL.

Prvním krokem v denní péči o pleť je její vyčištění: umytí vlažnou vodou, jemnou pěnou a následně ošetření tonikem na pleť.

Na suchou pleť se známkami stárnutí nebo únavy je potřeba po vyčištění aplikovat pleťové sérum s obsahem kyseliny hyaluronové a vitamíny. Následuje oční krm a denní krém.

„Kvalitnější krémy na oči by měly obsahovat co nejvíc přírodních složek. Pokud máte citlivou pleť, dbejte na to, aby krém neobsahoval parfémy a konzervační látky, které mohou pleť podráždit. Naopak, dobrý oční krém obsahuje složky jako kofein, aloe či kyselinu hyaluronovou,“ vysvětlila K. Demetriou.

Problematická pleť

Na světě je jen málo žen, které jsou se svojí pletí úplně spokojené. Pravděpodobnější je, že každá z nás má pleť v nějakém směru problematickou. Jednu trápí akné, druhou suchá pleť, třetí přecitlivělost na kosmetické přípravky.

Právě typu pleti a jejím problémům je potřeba kosmetiku přizpůsobit, a to jak ošetřující, tak i dekorativní. Jako laikové však ne vždy odhadneme svůj problém správně. Pokud nás trápí například vyrážka a akné, používáme kosmetiku určenou pro náctileté, ale následně máme pleť suchou a přecitlivělou.

Proto je dobré si nechat poradit od odborníka (lékař, kosmetička) a upřednostnit kvalitní kosmetiku. Denní krém na suchou pleť však nebude stačit na to, aby pokožka vypadala zdravě a přestali se na ní dělat šupinky či vrásky. Péče o pleť jde ruku v ruce s dobrým pitným režimem a pomáhá, samozřejmě, i kolagen. Nejlepší kolagen na pleť se paradoxně neaplikuje přímo na kůži, ale užívá se v tekuté formě, aby zevnitř ven pomohl buňkám nasát a udržet v sobě vodu.

Zázrak jménem kyselina hyaluronová

Běžnou rutinou v dobré péči o pleť je i doplňování kyseliny hyaluronové.

„Zachování nebo opětovné pořízení kyseliny hyaluronové je cílem mnoha produktů zaměřených na péči o pleť. Dnes jsou vědci velmi úspěšní v úsilí začlenit tuto kyselinu do jejich složení, proto ji najdeme v pleťových vodách, krémech, sérech i ve formě doplňků stravy v tekuté formě na pití,“ říká K. Demetriou z Pharma MKL.

Vyzkoušejte si, která forma je pro vás a vaši pleť nejvhodnější, a toho se potom držte. Je potřeba však dodat, že na to, aby se účinky na pleti projevily, je potřeba krém, sérum či bioaktivní kyselinu hyaluronovou používat minimálně několik týdnů.

Odpočinek a očista

Očistu je potřeba pleti dopřát i večer. Odstranit mejkap je jen první krok. Pleť je potřeba s citem a s ohledem na její problémy a specifika vyčistit až do hloubky na to určenými emulzemi a pěnami.  

Po očištění opět aplikujeme tonikum na pleť, které uzavírá póry. Následuje sérum na obličej (doporučuje se ho používat i na krk a dekolt), oční sérum nebo krém na oči a noční krém. Ten je na rozdíl od denního hutnější a neobsahuje ochranný UV faktor.

Ani nejlepší kosmetika nedokáže z pleti smazat stopy únavy, probděných nocí a spánkové deprivace, proto je dostatečný spánek důležitý.

Jednou za 7 až 14 dní pleti dopřejte čistící peeling a následně masku. Tu zvolte podle typu pleti a jejích potřeb, můžete aplikovat i několik masek za sebou. Například čisticí, hydratační, vyživující.

Nedostatek vitamínů a minerálů ve stravě se nedá nahradit kosmetikou, která obsahuje například vitamín C, E a A. Tyto tři vitamíny společně sice dosahují synergický efekt ochrany před volnými radikály, to zpomaluje stárnutí pleti, ale celé tělo včetně svého největšího orgánu – kůže – potřebuje dobrou a dostatečnou výživu i zevnitř. Na to bychom při péči o pleť a při touze po dokonalé pleti neměli zapomínat.

Toto pleti škodí

Péči o pleť neprospívá pobyt v zakouřeném prostředí, ale ani teplá voda. Naopak, správné saunování pleti může pomoct.

Nepoužívejte kosmetiku, která není určená pro váš typ pleti, ani tu, kterou máte v koupelně déle než rok. Může nadělat víc škody než užitku.

Peelingy a masky používejte vždy jen podle návodu. Pokud má maska působit 10 minut, její výrobce ví, proč to doporučuje. Prodlužování času působení může přinést škodu v podobě podráždění pleti.

Posledné články

Připravte svoji pleť na slunečné dny. Dokonalá péče o pleť v tomto období znamená nevynechávat sérum, krém s SPF a dopřát tělu tekutý kolagen.
Pátá nemoc nejdříve vypadá jako chřipka nebo vážnější nachlazení. Následná vyrážka však všechno změní. Léčba páté nemoci u dětí je symptomatická. Jediný způsob, jak se dá této nemoci předcházet, je posilování imunity a důkladná hygiena rukou.
Jaro je většinou plné síly, naděje, krásně kvetoucích květin a zeleně. Zároveň je však obdobím alergií. I u dětí se probouzí alergie na trávy, pyly a další látky. Jaké jsou příznaky alergie u dětí a jak posilnit jejich imunitu v jarní sezóně?
Imunita dětí musí ujít dlouhou cestu, aby byla plně funkční. Vrozená imunita do jisté míry dítě ochraňuje, ale každá nemoc imunitu dočasně oslabí. Proto je důležité vědět, jak slabou imunitu dětí vhodným způsobem podporovat.  
1 2 3 10
© Pharma MKL 2019
facebook-squarebarsyoutube-squareinstagramshopping-basketcross-circle