Potřebujete poradit při výběru vhodného produktu?
Kontaktujte nás na telefonním čísle
+421 948 243 347
nebo na
pharma@pharmamkl.sk

Toto všechno ničí vaši pleť! Překvapivé věci, které škodí pleti

06.03.2024

Nejen stres, nevhodná životospráva nebo UV záření způsobují stárnutí pokožky. Mnoho našich denních rutin přispívá k tvorbě vrásek a stárnutí pleti. Anti-agingové krémy dělají co mohou, ale jejich účinné látky potřebují naši spolupráci.

Jak byste odpověděli na otázku, co nejvíce škodí vaší pleti? Pokud byste tam zahrnuli UV záření nebo každodenní stres, nemýlili byste se. Stejně tak stárnutí pleti a vrásky způsobuje nedostatečné odličování nebo používání kosmetiky nevhodné pro vaši pleť.

Ale věděli jste, že na stárnutí pokožky a tvorbě vrásek se podílí i spánek či nedostatek čerstvého vzduchu?

Příliš spánku škodí pleti

Určitě nepopíráme starou lidovou moudrost, podle které se dá vyspat do krásy. Pokud nedostatek spánku způsobuje únavu a stárnutí pleti, dlouhé hodiny v posteli mohou kromě snů přinést i nové vrásky na čele nebo po očima.

Ideální způsob, jak předcházet tvorbě vrásek způsobených vystavením dlouhodobému tlaku pokožky o polštář, je spát na zádech. Ne každému je však tato poloha přirozená a příjemná. Hlava zabořená do polštáře dělá na obličeji nepěkné záhyby a dlouhý spánek může být „odměněný“ otoky pod očima.

Řešením je používání speciálně tvarovaného polštáře, který zabraňuje tvorbě vrásek. Pravidelný spánek, který není ani příliš krátký ani dlouhý a vhodný noční krém na obličej, to je to pravé. Ráno je zase první pomocí studená voda pod oči v kombinaci s kvalitním očním gélem s kofeinem.

Čistý vzduch zpomaluje stárnutí

Pily i částečky prachu a jiných nečistot, které se nacházejí ve vzduchu, se ukládají na naší pleti a škodí ji. Ucpává póry, dráždí, způsobuje záněty... Kde však najít čistý vzduch, když žijete ve městě?

Určitě pomůže pravidelný pobyt v přírodě, alfou a omegou při zpomalování stárnutí je důkladné, pravidelné a správné čistění pleti, její hydratace a ochrana proti volným radikálům.

„Správně zvolená kosmetika je dobrým krokem v péči o pleť, základem však stále zůstává důkladné vyčištění pleti ajejí hydratace krémy a séry skyselinou hyaluronovou, kolagenem, peptidy, vitamíny a antioxidanty,“ potvrdila Katarína Demetriou z kosmeticko-farmaceutické společnosti Pharma MKL.

Stejně jako znečištěný vzduch škodí pleti spánek s mejkapem a neodborné, domácí vymačkávání pupínků. Výsledkem je poškození pleti, vznik infekce nebo zánětu a následně pigmentové skvrny!

Pomoc, nová vráska na čele!

Hrozbou v péči o pleť je častá změna kosmetiky. Začali jste používat jeden krém na obličej, protože kolegyni krásně rozjasnil pleť, no a už po týdnu ho měníte za jiný, protože jste objevili novou vrásku na čele? Chyba!

Každý krém potřebuje jistý čas, aby se jeho účinky na pleti naplno projevily. Pleťový krém je potřeba si vybírat podle typu pleti s ohledem na věk, ne pod vlivem reklamy nebo doporučení kamarádky, kolegyně, sousedky. Každá z nás je jiná a každá z nás má jinou pleť s jinými potřebami.

Co však, jakmile překročíme práh ranné mladosti, potřebuje každá žena je kyselina hyaluronová! „Kyselina hyaluronová poskytuje tělu mnoho benefitů, proto je velká škoda, že postupně naše tělo ztrácí schopnost ji tvořit a máme jí pořád méně,“ konstatuje K. Demetriou.

Ještě že věda pokročila a dnes máme k dispozici krémy s kyselinou hyaluronovou, ale dokonce i čirou kyselinu hyaluronovou na pití. Její užívání se projeví na omlazení pleti, ale i celého organismu.

Kvalitní kolagen a kvalitní kyselina hyaluronová jsou v anti-agingu a ochraně pokožky must have!

(Ne)příjemné zlozvyk

Kouření, cukr, tučné a mastná jídla, horká voda, sedavý způsob života, dlouhé hodiny sledování televize, opalování, alkohol. Tolik příjemných věcí a tolik škody způsobené na celém organismu včetně pokožky!

Asi není nejlepší cestou žít absolutně asketicky, jen aby se nám neudělala nová vráska. Radostný a spokojený život též patří mezi anti-aging nástroje.

Nechejme si teda neřesti, kterých se nedokážeme úplně vzdát, ale dopřávejme si jich s mírou a snažme se o rovnováhu.

Slunit se nebudeme uprostřed dne a každý den budeme svoji pleť chránit krémem s vhodným SPF faktorem. Nemusíme sníst celou mléčnou čokoládu, když požitek nám přinese i několik kostek hořké. Sklenička vína před spaním je určitě lepší než několik deci tvrdého alkoholu na party trvající až do rána. Ale pokud by se to i stalo, když se dobře vyspíme a potom si dopřejeme detoxikační dlouhou procházku rychlou chůzí po lese a dostatek vody, občas i na tu party můžeme jít.  

Neboť i přehnané hlídání a přehnaná péče o pleť škodí. Starejme s o ni s láskou, kvalitní kosmetikou a dovolme si pomalé, ale jistě příjemné stárnutí.  

Posledné články

Připravte svoji pleť na slunečné dny. Dokonalá péče o pleť v tomto období znamená nevynechávat sérum, krém s SPF a dopřát tělu tekutý kolagen.
Pátá nemoc nejdříve vypadá jako chřipka nebo vážnější nachlazení. Následná vyrážka však všechno změní. Léčba páté nemoci u dětí je symptomatická. Jediný způsob, jak se dá této nemoci předcházet, je posilování imunity a důkladná hygiena rukou.
Jaro je většinou plné síly, naděje, krásně kvetoucích květin a zeleně. Zároveň je však obdobím alergií. I u dětí se probouzí alergie na trávy, pyly a další látky. Jaké jsou příznaky alergie u dětí a jak posilnit jejich imunitu v jarní sezóně?
Imunita dětí musí ujít dlouhou cestu, aby byla plně funkční. Vrozená imunita do jisté míry dítě ochraňuje, ale každá nemoc imunitu dočasně oslabí. Proto je důležité vědět, jak slabou imunitu dětí vhodným způsobem podporovat.  
1 2 3 10
© Pharma MKL 2019
facebook-squarebarsyoutube-squareinstagramshopping-basketcross-circle