Potřebujete poradit při výběru vhodného produktu?
Kontaktujte nás na telefonním čísle
+421 948 243 347
nebo na
pharma@pharmamkl.sk

Top 5 látek, které vaše pleť určitě potřebuje

06.03.2024

Krásná pleť je v první řadě zdravá. Správná a pravidelná péče o pleť však kromě zdraví přináší i zpomalení stárnutí pokožky. Jaké složky by měly obsahovat anti-agingové krémy a proč jsou pro pleť důležité?

Kvalitní kosmetika s fungujícími účinnými látkami a složením, které pleť nedráždí, je základem péče o pleť v každém věku. Dobrý anti-aging krém a anti-aging sérum obsahují důležité vitamíny, látky zabezpečující hydrataci a vypnutí pleti, ale například i oleje a kofein.

Zpomalte stárnutí pokožky

Důležitou složkou anti-aging krémů jsou peptidy. Dá se říct, že jsou to specialisti na vypínání pleti, přičemž jejich účinek je okamžitě viditelný. Peptidy obsahují aminokyseliny, které se vážou s keratinem v pokožce, a proto je liftingový efekt vrchních částí pokožky okamžitý.

Ve formě peptidů podobných botoxu, které vypínají pokožku, ale bez nutnosti nepříjemného zákroku s jehlou, hledejte v krémech hydrolyzovaný mořský kolagen a kyselinu hyaluronovou. Dlouhodobý anti-aging efekt je zaručený!

Velký efekt se dá dosáhnout i s peptidy patentovaného hydrolyzovaného rybího kolagenu určeného na pití. Tehdy působí zevnitř ven v celém organismu, a kromě omlazení celého těla pomáhá i svalům a kloubům.

Energizující kofein

Máte v oblibě ráno dobrý šálek kávy nebo čaje obsahující kofein? Potom si umíte představit, jak dobře dělá tato látka i pokožce. Pokud máte oční krém nebo oční gel s obsahem kofeinu, zvyšujete svoje šance na rychlé odstranění otoků a tmavých kruhů pod očima.

Kofein totiž dokáže „rozběhnout“ stagnující látky a tekutiny. Tuk, tvořící váčky pod očima se zredukuje. Zároveň se stáhnou krevní cévy, které se projevují ve formě tmavých kruhů pod očima.

Krémy s obsahem kofeinu určitě patří k dobré péči o pleť a pomáhají jejímu svěžejšímu vzhledu.

Anti-age efekt vitamínu A

Retinol, teda vitamín A, patří mezi TOP látky, které pleť potřebuje. Pomáhá při obnově buněk a vzniku nových, podílí se na ochraně před volnými radikály a zlepšuje strukturu elastických vláken. Je též důležitým ochráncem před negativním vlivem UV záření na pokožku.

Výsledkem působení vitamínu A na pleť je redukce vrásek i vyhlazení a zpevnění pokožky. Případné pigmentové skvrny jsou světlejší a ucpané póry se lehčeji uvolňují.

Kyselina hyaluronová

Dostáváme se ke královně anti-agingu. Kyselina hyaluronová je polysacharid, který se přirozeně nachází v kožních buňkách. Úkolem molekul kyseliny hyaluronové je vázat na sebe vodu a zabezpečovat dostatečnou hydrataci pokožky. Dobře „zavlažená“ pleť je pružná, zářivá a bez hlubokých vrásek.

„Zachování nebo opětovné získání kyseliny hyaluronové je cílem mnohých výrobků péče o pleť. Dnes jsou vědci velmi úspěšní v úsilí začlenit tuto kyselinu do složení produktů péče opleť, proto ji najdeme v pleťových vodách, krémech, sérech, a dokonce i ve formě doplňků stravy v tekuté formě na pití,“ vysvětlila Katarína Demetriou z Pharma MKL.

Intenzivní obnovu a oživení dehydrované pokožky se známkami stárnutí vám zajistí HYALURMED Beauty drops. Jde o kosmetický přípravek, který obsahuje až tři druhy kyseliny hyaluronové.

Pro celkově lepší vzhled, ale i lepší fungování organismu doporučujeme čirou kyselinu hyaluronovou na pití.

Šípkový olej

V dobrých a účinných anti-aging krémech a anti-aging sérech se nacházejí i přírodní oleje. Mají neskutečné vlastnosti. Například šípkový olej (rosa canina, rosehip) je bohatý na celou paletu vitamínů (antioxidantů A, C, E, ale i vitamín B a K), nenasycené mastné kyseliny, železo, draslík, vápník, hořčík... Pokožce výrazně pomáhá při regeneraci a hydratační účinky šípkového oleje se využívají v dobrých anti-aging krémech nebo anti-aging sérech. Je účinný při hojení pleti s drobnými rankami po akné nebo kosmetických zákrocích. Šípkového oleje v kosmetice se nemusíte bát, ani když máte mastnější pleť. Jde o tzv. suchý olej, to znamená, že se rychle vstřebává do pokožky a nezanechává na ní mastný film.

Posledné články

Připravte svoji pleť na slunečné dny. Dokonalá péče o pleť v tomto období znamená nevynechávat sérum, krém s SPF a dopřát tělu tekutý kolagen.
Pátá nemoc nejdříve vypadá jako chřipka nebo vážnější nachlazení. Následná vyrážka však všechno změní. Léčba páté nemoci u dětí je symptomatická. Jediný způsob, jak se dá této nemoci předcházet, je posilování imunity a důkladná hygiena rukou.
Jaro je většinou plné síly, naděje, krásně kvetoucích květin a zeleně. Zároveň je však obdobím alergií. I u dětí se probouzí alergie na trávy, pyly a další látky. Jaké jsou příznaky alergie u dětí a jak posilnit jejich imunitu v jarní sezóně?
Imunita dětí musí ujít dlouhou cestu, aby byla plně funkční. Vrozená imunita do jisté míry dítě ochraňuje, ale každá nemoc imunitu dočasně oslabí. Proto je důležité vědět, jak slabou imunitu dětí vhodným způsobem podporovat.  
1 2 3 10
© Pharma MKL 2019
facebook-squarebarsyoutube-squareinstagramshopping-basketcross-circle