Potřebujete poradit při výběru vhodného produktu?
Kontaktujte nás na telefonním čísle
+421 948 243 347
nebo na
pharma@pharmamkl.sk

Novoroční detox si zaslouží i vaše pleť

31.01.2024

Nejen začátkem roku si organismus zaslouží detox, aby se zbavil odpadních látek a zátěže, kterou jsme mu způsobili vánočním hodováním.

Kromě očisty zevnitř je potřeba pozornost a péči věnovat i pleti. Kvalitní kosmetika v kombinaci s vhodnými kroky jí přinesou úlevu a detox se projeví na celkovém vhledu pleti i na zdraví pokožky.

Detox těla

Určitě nedoporučujeme žádné drastické diety a očistné kúry. Úplně stačí, když z jídelníčku na několik dní vyloučíme těžká jídla a namísto nich si dopřejeme více vody, čaje nebo smoothie. U smoothie si je potřeba dávat pozor na množství cukru z ovoce. Na detox těla lépe fungují zeleninové nápoje.

Součástí detoxu organismu může být i saunování a správné střídání pobytu v horku s ochlazováním. Pokud si v sauně uděláme celotělový peeling (kvůli hygieně je ideální odstraňovat odumřelé části kožních buněk z vrchní části pokožky jemnou pemzou nebo peelingovou rukavicí), pokožka vám bude vděčná.

Následně je potřeba pleti dopřát kvalitní pleťové mléko nebo olej. Po této proceduře se ho do pokožky vstřebá podstatně více než po klasickém sprchování.

Nesmíme zapomenout ani na doplnění vhodných vitamínů, minerálů a stopových prvků. Nejen po detoxu těla si organismus zaslouží i přiměřenou dávku kolagenu, který bude účinkovat uvnitř těla, ale projeví se i navenek na naší pleti. Užívání kolagenu patří mezi základní péči o pleť a zdraví.

„Aby měl kolagen maximální účinek a blahodárné účinky na zdraví, je důležité vytvořit si každodenní rutinu,“ vysvětlila Katarína Demetriou z biotechnologické laboratoře Pharma MKL. „Ideální je ředit tekutý kolagen s vodou a vypít ho večer před spaním.“ 

Detox pro pleť

Ani to nejdůkladnější vyčištění pleti není to stejné jako její detox. Abyste ji opravdu zbavili škodlivin a dopřáli pleti druhý dech, ideální je věnovat jí jeden víkend.

Ale doma! Ponocování, pobyt v zakouřeném prostředí a alkohol je potřeba po dobu detoxu vyloučit. Na místo toho si dopřejte dostatek aktivního odpočinku a blahodárného spánku.

Detox pleti se neobejde bez kvalitní kosmetiky. Je potřeba začít příjemným peelingem, kdy se kromě obličeje věnujte i krku a dekoltu.

Druhým krokem jsou masky. Můžete jich postupně aplikovat několik. Čistící, hydratační, vyživující.

Oba dny nechte pleť bez mejkapu, ale zároveň zachovejte svoji denní rutinu v péči o pleť. Začíná ranní očistou vodou a vhodným tonikem. Následuje oční sérum, obličejové sérum, a nakonec denní krém podle typu pleti a jejích potřeb. Každý dobrý krém na obličej by měl mít UV faktor.

„Při detoxu těla a při detoxu obličeje nezapomeňme na dobrý pitný režim. Voda pomáhá tělu zbavit se škodlivin a fungovat co nejlépe. Pokud jde o vodu na obličej, vždy dáváme přednost vlažné nebo studené vodě před teplou. Ta pokožku vysušuje,“ upozornila K. Demetriou z Pharma MKL.

Výsledný efekt

Detox organismu se projeví na celém jeho fungování. Metabolismus funguje lépe, máme více energie i chuti. Pleť je po detoxu svěží, odpočatá, vyživená a má určitě lepší barvu než před detoxikační kúrou.

Detox nezbavuje tělo problémů s nadváhou či s vráskami, ale dává organismu i pokožce šanci se zátěže zbavit, fungovat lehčeji, lépe a s vyšší vitalitou.

A když už jsme při očistě a zbavování se nepotřebných látek... Detox si zaslouží i vaše kosmetika v koupelně. Prostřídejte ji, vyhoďte vše, co už máte dlouho, co je po záruce nebo co nepoužíváte, nebo vám to nedělá dobře. Cílem není mít doma hromadu kosmetiky. Lepší cestou je mít od každého druhu kosmetiky na obličej a tělo po jednom balení. Kvalita má přednost před kvantitou!

Posledné články

Připravte svoji pleť na slunečné dny. Dokonalá péče o pleť v tomto období znamená nevynechávat sérum, krém s SPF a dopřát tělu tekutý kolagen.
Pátá nemoc nejdříve vypadá jako chřipka nebo vážnější nachlazení. Následná vyrážka však všechno změní. Léčba páté nemoci u dětí je symptomatická. Jediný způsob, jak se dá této nemoci předcházet, je posilování imunity a důkladná hygiena rukou.
Jaro je většinou plné síly, naděje, krásně kvetoucích květin a zeleně. Zároveň je však obdobím alergií. I u dětí se probouzí alergie na trávy, pyly a další látky. Jaké jsou příznaky alergie u dětí a jak posilnit jejich imunitu v jarní sezóně?
Imunita dětí musí ujít dlouhou cestu, aby byla plně funkční. Vrozená imunita do jisté míry dítě ochraňuje, ale každá nemoc imunitu dočasně oslabí. Proto je důležité vědět, jak slabou imunitu dětí vhodným způsobem podporovat.  
1 2 3 10
© Pharma MKL 2019
facebook-squarebarsyoutube-squareinstagramshopping-basketcross-circle