Potřebujete poradit při výběru vhodného produktu?
Kontaktujte nás na telefonním čísle
+421 948 243 347
nebo na
pharma@pharmamkl.sk

Jak zastavit stárnutí pokožky obličeje a těla

06.03.2024

Stárnutí a vrásky jsou přirozenou součástí života. Není však jedno, jak rychle stárneme a jak hluboké máme vrásky na čele a na obličeji. Smysl zpomalování stárnutí není ve snaze vypadat věčně mladě. Zamysleme se však nad faktory, které ovlivňují náš dnešní životní styl a způsobuje předčasné stárnutí pokožky.

Kvalitní kosmetika a zdravý životní styl jsou nejlepší cestou jak zpomalovat stárnutí pokožky. Anti-aging aktivity zahrnují pohyb, péči o psychické zdraví a samozřejmě vhodnou péči o pokožku obličeje i celého těla.

UV faktor je podmínkou

Stárnutí pokožky má do velké míry na svědomí UV záření. To kromě slunce produkují například i LED televizory, monitory počítačů, tablety a mobily. Ano, je dokázáno, že tzv. modré světlo, které vyzařuje z našich elektronických pomocníků, urychluje stárnutí pleti a poškozuje zrak.

Ochrana pleti před UV zářením je proto v rámci anti-agingu nevyhnutelná. Jestli je léto nebo zima, či jsme doma, venku nebo v kanceláři, pleť bychom si měli chránit denním krémem nebo vrstvou jiného krému s UV faktorem.

Ochranný faktor 50 samozřejmě není nutný. SPF krém na obličej by však měl mít faktor 30.

Před zářením je potřeba dobře chránit i vlasy (speciálními přípravky na vlasy nebo pokrývkou hlavy) a oči. Před modrým světlem ochrání oči i pleť vhodný filtr a též regulace času, kolik před obrazovkami trávíme.

Kdy začít používat anti-age krémy?

Anti-age krémy slouží na to, aby se vrásky, pokud je to možné, vůbec nevytvořily, a když už vrásky na čele, vrásky pod očima či na krku máme, aby byly co nejméně zřetelné.

Stárnutí pleti nedokážou anti-age krémy úplně zastavit, ale dokážou ho zpomalit. Proto je vhodné používat je už od ranné mladosti.

Ani ten nejlepší krém na vrásky a okolí očí však nebude fungovat, pokud tělu nedopřejeme to, co potřebuje: dostatečnou výživu, odpočinek a spánek. Anti-aging krémy jsou účinné, ale nedokážou dělat zázraky. Po probdělé noci budeme mít oči oteklé, budeme mít pod očima vrásky i tmavé fleky.

„Kvalitnější krémy na oči by měly obsahovat co nejvíce přírodních složek. Pokud máte citlivou pleť, dbejte na to, aby krém neobsahoval parfémy a konzervační látky, které mohou pleť podráždit. Naopak, dobrý oční krém obsahuje složky jako kofein, aloe či kyselinu hyaluronovou,“ poradila Katarína Demetriou z kosmeticko-farmaceutické společnosti Pharma MKL.

Hydratace pleti zvnějšku i zevnitř

Celý organismus včetně pokožky potřebuje dostatečnou hydrataci. Ta se dá v první řadě dosáhnout pitným režimem. S přibývajícím roky je potřeba do denní rutiny zařadit i užívání doplňků výživy s bioaktivním kolagenem a s peptidy čiré kyseliny hyaluronové.

Kolagen a kyselina hyaluronová jsou i součástí dobrého anti-aging krému na obličej, který zpomaluje stárnutí pleti. Dříve než si ho ráno nebo večer před spaním aplikujeme, je potřeba dodržet správný postup v péči o pleť.

Toto způsobuje stárnutí pleti

Horká voda, sluneční záření, ale i málo důkladné čištění pleti způsobuje stárnutí pokožky. „Správně zvolená kosmetika je dobrým krokem v péči opleť, základem však stále zůstává důsledné čištění pleti ajejí hydratace krémy a séry skyselinou hyaluronovou, kolagenem, peptidy, vitamíny a antioxidanty,“ upozornila K. Demetriou.

Brzká rutina v péči o pleť začíná jejím vyčištěním jemnou pěnou nebo alespoň vlažnou vodou. Následuje ošetření pleti tonikem. Potom nanášíme krém na oční okolí a na zbytek tváře anti-agingové sérum. Na něj patří vrstva denního krému s SPF.

Večerní rutina začíná důkladným odlíčením. Tvář je opět potřeba zbavit nečistot vhodným přípravkem. Následuje tonikum, oční krém, revitalizující sérum a noční krém. Při ranní a večerní rutině nezapomínejme ani na krk a dekolt, kde je jemná pokožka náchylná na nedostatečnou hydrataci a tvorbu vrásek.

Používání kvalitní kosmetiky je mise, jejíž cílem je oddálit stárnutí pokožky. Je to stejně důležité jako zdravá strava bohatá na všechny potřebné látky nebo přiměřený pohyb. Kvalitní kosmetika nedráždí pokožku, neobsahuje parfémované složky ani konzervační látky, ale je doslova nabitá látkami, které snižují oxidační stres buněk (vitamíny A, E a C), kolagenem, kyselinou hyaluronovou, přírodními oleji a dalšími složkami s anti-aging efektem. Jejich pravidelné a důsledné používání pomáhá předcházet stárnutí pleti, vyhlazuje vrásky na čele i pod očima a pokožku chrání před UV zářením.

Posledné články

Připravte svoji pleť na slunečné dny. Dokonalá péče o pleť v tomto období znamená nevynechávat sérum, krém s SPF a dopřát tělu tekutý kolagen.
Pátá nemoc nejdříve vypadá jako chřipka nebo vážnější nachlazení. Následná vyrážka však všechno změní. Léčba páté nemoci u dětí je symptomatická. Jediný způsob, jak se dá této nemoci předcházet, je posilování imunity a důkladná hygiena rukou.
Jaro je většinou plné síly, naděje, krásně kvetoucích květin a zeleně. Zároveň je však obdobím alergií. I u dětí se probouzí alergie na trávy, pyly a další látky. Jaké jsou příznaky alergie u dětí a jak posilnit jejich imunitu v jarní sezóně?
Imunita dětí musí ujít dlouhou cestu, aby byla plně funkční. Vrozená imunita do jisté míry dítě ochraňuje, ale každá nemoc imunitu dočasně oslabí. Proto je důležité vědět, jak slabou imunitu dětí vhodným způsobem podporovat.  
1 2 3 10
© Pharma MKL 2019
facebook-squarebarsyoutube-squareinstagramshopping-basketcross-circle