Potřebujete poradit při výběru vhodného produktu?
Kontaktujte nás na telefonním čísle
+421 948 243 347
nebo na
pharma@pharmamkl.sk

Co si s sebou nesmíte zapomenout přibalit na hory?

04.02.2020

Výhled na zasněžené svahy, čistý vzduch, pohoda na sluneční terase, navečer wellnes jako odměna za celý den na sjezdovce…  Také toužíte odjet z města aspoň na pár dní a užít si tu pravou zimu na horách? Sněhová nadílka, která se na nás valí ze sociálních sítí, nechá málokoho chladným. Je čas oprášit lyže nebo snowboard a vydat se do víru zimních radovánek. Ať už vyrážíte na české kopce, nebo na široké alpské svahy, nezapomeňte si přibalit pár produktů s kyselinou hyaluronovou, které ochrání vaši pleť. Zimní období je totiž pro pleť extrémně náročné a vy chcete přece zářit!

Hydratace je základ

Když už se na hory vydáme, chceme si to opravdu užít a na sjezdovkách trávíme čas od rána do večera. Neměli bychom ale zapomínat na hydrataci. Pitný režim není důležitý jen v létě. Naopak! Teploty pod nulou a fyzická námaha, kterou lyžování bezesporu je, dokáží náš organismus dehydrovat. Kromě oblíbené tatranky si tak na svah s sebou vezměte i termosku s čajem, nebo se čas od času zastavte u bufetu a doplňte tekutiny. Hydratovat však musíme nejen zevnitř, ale i zvenčí. Častými přechody z tepla do zimy je pleť vysušená. Používejte proto krémy s kyselinou hyaluronovou – ta v těle váže vodu a dokáže pleť dokonale zregenerovat, vyhlazuje vrásky a navrací pleti mladistvý vzhled.

Nezapomínejte ani na klouby

Nic nepokazí dovolenou na horách tolik, jako bolavé koleno, které vám na den i víc zabrání užít si zimní sporty. Pokud chcete na svahu skvěle nejen vypadat, ale také se tak cítit, vyzkoušejte Hyalurmed tekutou kyselinu hyaluronovou.

Stoprocentně vstřebatelná kyselina okamžitě začne pracovat směrem zevnitř ven. Je distribuována do kloubů, svalů, kostí, pokožky - všude tam, kde ji tělo potřebuje a odvede svou práci. Pomůže od bolesti a dokonce i od zánětu svalů a kloubů. Obnoví hydrataci pleti a vyhladí ji. A jako bonus podpoří tělo v tvorbě vlastní kyseliny hyaluronové.

Chraňte se před slunečními paprsky

Vychutnávat si na lehátku paprsky horského slunce, to je pocit k nezaplacení! Ať už ale sluníčko září na blankytně modré obloze, nebo je skryté za mraky, mějte se na pozoru. Na horách se totiž můžete spálit, i když máte pocit, že slunko celý den skoro nesvítí. Sluneční paprsky totiž prostupují i skrz mraky a odrážejí se také o sníh například na sjezdovce.

Používejte opalovací krém alespoň s faktorem SPF 30, ideálně i s obsahem kyseliny hyaluronové a s filtrem nové generace SunCat MTA. Díky tomu zabráníte nejen foto stárnutí pleti, ale také tvorbě pigmentových skvrn. “Ani v zimě si naše pokožka neodpočine od vlivů UV záření, které zapříčiňuje předčasné stárnutí kůže. Aplikujte ochranné krémy s SPF, a to nejen při pobytu na horách,” radí dermatoložka MUDr. Darina Zelenková.

Vyzkoušejte HYALURMED ochranný opalovací krém s kyselinou hyaluronovou. Ten vytváří na kůži specifický ochranný film a tím poskytuje dlouhodobější ochranu pokožky před slunečním zářením při minimální koncentraci opalovacího krému. Dokonce vaši kůži hydratuje i během opalování.

Na dlouhou, horkou sprchu raději zapomeňte

Po dni stráveném na svahu – zčásti na sjezdovce, zčásti v aprés ski baru - se těšíme, jak si vlezeme pod horkou sprchu a jen tak z ní nevyjdeme. Měli byste ale vědět, že tento rituál je možná příjemný pro nás, ne už ale pro naši pokožku. Horká voda odstraňuje přirozenou mastnotu a naši pleť tak zbavuje vlhkosti podobně jako mráz. Nejlepší je sprchovat se o teplotě nepřesahující 37 stupňů.

Co by vám tedy ve vašem zavazadle na hory nemělo chybět?

Kromě již zmíněného hydratačního pleťového krému a opalovacího krému byste neměli zapomenout také na kvalitní lůj na rty, krém na ruce a tělové mléko. Díky tomu zabráníte dehydrataci pokožky na všech frontách :-).

Posledné články

Stárnutí a vrásky jsou přirozenou součástí života. Není však jedno, jak rychle stárneme a jak hluboké máme vrásky na čele a na obličeji. Smysl zpomalování stárnutí není ve snaze vypadat věčně mladě. Zamysleme se však nad faktory, které ovlivňují náš dnešní životní styl a způsobuje předčasné stárnutí pokožky.
Krásná pleť je v první řadě zdravá. Správná a pravidelná péče o pleť však kromě zdraví přináší i zpomalení stárnutí pokožky. Jaké složky by měly obsahovat anti-agingové krémy a proč jsou pro pleť důležité?
Nejen stres, nevhodná životospráva nebo UV záření způsobují stárnutí pokožky. Mnoho našich denních rutin přispívá k tvorbě vrásek a stárnutí pleti. Anti-agingové krémy dělají co mohou, ale jejich účinné látky potřebují naši spolupráci.
Správná péče o pleť se vždy vyplácí. Především pokud je systematická a nepřetržitá. Pokud je už vaše pleť problematická, suchá nebo má jiný problém, existují řešení, které vás k dokonalé pleti přiblíží.
1 2 3 9
© Pharma MKL 2019
facebook-squarebarsyoutube-squareinstagramshopping-basketcross-circle