Potřebujete poradit při výběru vhodného produktu?
Kontaktujte nás na telefonním čísle
+421 948 243 347
nebo na
pharma@pharmamkl.sk

5 mýtů o opalovaní

15.06.2020

1. Opalovací krém na obličej stačí používat pouze při opalování

Platí to pouze tehdy, pokud vám nevadí, že nechráněná pokožka předčasně zestárne kvůli UVA paprskům, které procházejí dokonce i přes mraky a sklo. Pokud nepoužíváte kosmetiku s účinnými látkami, jako jsou retinol/retinoidy, vitamin C, AHA/BHA kyseliny, určitě na SPF nezapomeňte, a to ani v zimě a v interiéru.

2. Voděodolný opalovací krém stačí nanést pouze jednou

Bylo by to krásné, ale slovo "voděodolný" znamená, že vás opalovací krém chrání před sluncem jistý čas i ve vodě, při koupání však jeho účinnost výrazně slábne. O to více, pokud se potíte nebo utřete osuškou. Proto po osušení raději aplikaci opakujte. Každý opalovací krém, i ten voděodolný, je dobré při intenzivním opalování aplikovat opakovaně, klidně i po 60 minutách.

3. Pokud má make-up ochranný faktor, opalovací krém již nepotřebujete

Make-up může obsahovat i ten nejúžasnější filtr, ale aby byl skutečně účinný, je třeba ho nanést ve větším množství, než v jakém si make-up běžně nanášíte. Nechcete mít přece na tváři "omítku". Proto doporučujeme použít nejprve opalovací krém na obličej a po jeho vsáknutí nanést make-up.

4. Otevřený opalovací krém z minulého roku mohu dále používat

Sluneční paprsky mohou způsobit nejen předčasné stárnutí pokožky, ale i kosmetiky. Takže ačkoliv vás datum spotřeby na opalovacím krému z minulého roku svádí k tomu, abyste se jím natírali, tak pokud jste ho měli hodně na slunci a v teple, raději neriskujte. Jeho účinnost už může být nižší.

5. Opalovací krémy pro dospělé chrání méně než opalovací krémy pro děti

Mýtus! Účinné látky obsahují stejné, ale aby nedráždily citlivější dětskou pokožku, nebývají parfémované a neobsahují parabeny.

Jak na stařecké a pigmentové skvrny?

Pokud máte citlivou pokožku a špatně snášíte běžné opalovací přípravky, můžete sáhnout po opalovacím krému s minerálními filtry Hyalurmed, který:

  • obsahuje kyselinu hyaluronovou, která pokožku regeneruje a dokáže zpomalit nebo i zastavit vznik tzv. stařeckých skvrn.
  • obsahuje kombinaci až 3 vysoce účinných celosvětově schválených UV filtrů SunCat MTA, díky kterým plní i funkci opalovacího krému na obličej proti pigmentovým skvrnám. Ty jsou podmíněné hormonálně, běžně vznikají v těhotenství nebo při užívání některých léků. Vzniknout mohou i v mladším věku.

Kombinací přípravku s kyselinou hyaluronovou a UV filtrů se tedy nechráníme jen před spálením, ale i před vznikem stařeckých či pigmentových skvrn.

A které notoricky známé chyby lidé neustále při opalování opakují? "Nenatřou se ještě před odjezdem na koupaliště, přitom filtry mají určitý čas na to, aby se rozvinuly. A nezvolí UV filtr vhodný k typu své pokožky," upozorňuje kosmetička Lenka Kovářová.

Posledné články

Stárnutí a vrásky jsou přirozenou součástí života. Není však jedno, jak rychle stárneme a jak hluboké máme vrásky na čele a na obličeji. Smysl zpomalování stárnutí není ve snaze vypadat věčně mladě. Zamysleme se však nad faktory, které ovlivňují náš dnešní životní styl a způsobuje předčasné stárnutí pokožky.
Krásná pleť je v první řadě zdravá. Správná a pravidelná péče o pleť však kromě zdraví přináší i zpomalení stárnutí pokožky. Jaké složky by měly obsahovat anti-agingové krémy a proč jsou pro pleť důležité?
Nejen stres, nevhodná životospráva nebo UV záření způsobují stárnutí pokožky. Mnoho našich denních rutin přispívá k tvorbě vrásek a stárnutí pleti. Anti-agingové krémy dělají co mohou, ale jejich účinné látky potřebují naši spolupráci.
Správná péče o pleť se vždy vyplácí. Především pokud je systematická a nepřetržitá. Pokud je už vaše pleť problematická, suchá nebo má jiný problém, existují řešení, které vás k dokonalé pleti přiblíží.
1 2 3 9
© Pharma MKL 2019
facebook-squarebarsyoutube-squareinstagramshopping-basketcross-circle